Conditii de calatorie Cuba

Conditii de calatorie Cuba

Pentru cetatenii romani care calatoresc in Cuba este necesara obtinerea vizei de intrare. Nu exista posibilitatea obtinerii vizei la frontiera. Viza se poate obtine de la ambasadele sau consulatele Cubei in strainatate. Vizele se emit pentru o perioada de 30 zile. Prelungirea vizei se poate face numai in Cuba, in urma aprobarii de catre autoritatile competente. Legislatia cubaneza este foarte stricta in ceea ce priveste respectarea activitatilor stabilite de tipul de viza acordat.
Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare prevazute de legislatia nationala cubaneza si necesitatea obtinerii vizei, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile cubaneze:
Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cuba (www.cubaminrex.cu)
Ambasada Republicii Cuba din Bucuresti (Str. Mihai Eminescu nr. 44-48, et.2, ap.5, Sector 1, Telefon: 021-211-8739; 211-8795; Tel/Fax:021-211-8916; E-mail: embacuba@kappa.ro).

Este necesar sa aveti pasaport cu mai mult de sase luni de valabilitate.

Clima este tropicala, caracterizara prin un sezon uscat: noiembrie – aprilie si unul ploios: mai – octombrie. Cuba este o destinatie ce poate fi abordata cert in perioada sezonului uscat, dar poate fi vizitata si in sezonul umed, precipitatiile fiind de scurta durata, insa sfarsitul lunii august, lunile septembrie si octombrie sunt adesea strabatute de furtuni puternice care dureaza doua pana la trei zile. Perioada ideala pentru vizitat Cuba este din noiembrie si pana la sfarsitul lunii mai – perioada lipsita de precipitatii.

 

Posteaza Discutie

Fii primul care comenteaza “Conditii de calatorie Cuba”