Conditii de calatorie Kenya

Conditii de calatorie Kenya

Cetatenii romani pot calatori in Kenya numai in baza unei vize de intrare. Viza se poate obtine in prealabil de la misiunile diplomatice ale Kenyei in strainatate cat si la aterizare, direct pe aeroport. In vederea obtinerii vizei puteti contacta Ambasada Republicii Kenya la Berlin, Republica Federala Germania. Datele de contact sunt: Markgrafenstrasse 63, 10969 Berlin, telefon 0049-30-259266-0 sau 0049-30-259266-11, fax 0049-30-259266-50, e-mail: office@kenyaembassyberlin.de, www.embassy-of-kenya.de.
Exista trei tipuri de vize:
– Viza cu o singura intrare – “Single Entry Visa”, costul acestui tip de viza este de 50 USD.
– Viza de tranzit – “Transit Visa” permite intrarea pe teritoriul Kenyei pentru maximum 3 zile, iar costul acestui tip de viza este de 20 USD.
– Viza cu multiple intrari – permite intrarea pe teritoriul Kenyei, Ugandei şi Ruandei, ori de cate ori este necesar, este valabila 6 luni si costa 110 USD.
In cazul tranzitului direct intre doua terminale in cadrul aceluiasi aeroport, nu este necesara obtinerea unei vize.
Pentru ca un cetatean roman sa poata calatori in Kenya, acesta trebuie sa se asigure ca pasaportul are termen de valabilitate de cel puțin 6 luni.

Kenya este o destinatie ce poate fi abordata pe tot parcursul anului cu toate ca el mai bun prilej este in afara sezonului ploios. Clima este tropical umeda pe coasta de est si temperat continentala spre interior si in zonele inalte din nord – vest.
In Kenya exista doua sezoane ploioase: cel lung, intre lunile martie – mai, respectiv cel scurt, ce tine din noiembrie si pana la mijlocul lui decembrie. Chiar si in timpul ploilor, temperaturile se mentin ridicate, la un nivel placut, in special dimineata si spre sera. Lunile cele mai reci sunt iulie si august, iar cele mai calde sunt februarie si martie. Temperaturile medii anuale variaza in marile orase de la 25° C in Nairobi, la 30° C in Mombasa, 26° C in Kisumu la 35° C in Lodwar.
In zonele de platou vremea este in general calda si uscata, temperaturile situandu-se intre 25° – 30° C in timpul zilei, pe intreg parcursul anului. In timpul noptii, temperaturile scad chiar si pana la 5° C, mai ales in lunile august – septembrie, cand se recomanda sa aveti si haine mai groase pentru dimineata si seara. In zona de coasta climatul este tropical, umed si fierbinte, cu temperaturi zilnice variind intre 27° C – 31° C, in timp ce in nord si nord – est este foarte uscat.

Posteaza Discutie

Fii primul care comenteaza “Conditii de calatorie Kenya”