Conditii de calatorie Maldive

Conditii de calatorie Maldive

Vei avea nevoie de pasaport care sa fie valabil 6 luni inainte de la data returului in tara. Este necesara viza de intrare in Maldive. Aceasta se obtine la intrarea in tara, in aeroportul Male si se elibereaza pentru o perioada de sedere de pana la 30 de zile (viza se elibereaza contra sumei de 30 USD/persoana). Documente necesare: pasaport, 2 fotografii tip pasaport, biletele de avion de retur, voucher cazare si taxa de 30 USD.

Maldive este destinatia preferata a europenilor care vor sa faca plaja in perioada de iarna. Perioada decembrie-ianuarie este foarte aglomerata datorita disponibilitatii turistilor de a calatori de Craciun si Anul Nou. Din mai pana in noiembrie este perioada ploilor si furtunilor umiditatea fiind ridicata. Cea mai calda luna a anului este aprilie, iar cea mai racoroasa este decembrie. Sezonul de varf este cuprins intre lunile decembrie si aprilie, in timp ce perioada cuprinsa intre lunile mai si octombrie este mai putin propice sejururilor, fiind cea mai ploioasa. Scufundari se pot face tot timpul anului iar sezonul pentru surf este in perioada martie – octombrie.
Situate la nord de Ecuator, Insulele Maldive au un climat tropical marin, cald, moderat de brize, cu precipitatii bogate in perioada musonilor. Musonii determina practic succesiunea si caracteristicile celor doua sezoane: sezonul uscat, ce dureaza din ianuarie pana in martie si este influentat de musonul de nord-est si sezonul umed, ce tine din mai pana in noiembrie si este influentat de musonul de sud-vest. Temperaturile medii din timpul zilei se situeaza in jurul valorii de 30° C iar noaptea coboara pana la 23° C. Precipitatiile medii anuale au valori de aproximativ 2.540 mm in nord si de 3.810 mm in sudul arhipelagului.

Posteaza Discutie

Fii primul care comenteaza “Conditii de calatorie Maldive”