Conditii de calatorie Mexic

Conditii de calatorie Mexic

Cetatenii romani detinatori de pasapoarte simple/ simple electronice valabile, care doresc sa intre, sa tranziteze, sa ramana sau sa iasa de pe teritoriul mexican, nu au nevoie de viza pentru o perioada de maximum 180 de zile, in functie de decizia autoritatilor de frontiera mexicane.
Atentie: Recomandam cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Mexic in scop turistic sa NU foloseasca pasapoartele temporare.

Mexicul este o destinatie ce poate fi abordata de-a lungul intregului an. In preajma tarmurilor si in regiunile joase, in special in sudul tarii, vremea este acceptabil de calda si umeda din mai pana in septembrie – octombrie. Interiorul teritoriului mexican are un climat temperat continental, fiind chiar friguros intre noiembrie si ianuarie. Iulie si august sunt lunile de plin sezon turistic. Alte perioade aglomerate sunt mijlocul lunii decembrie si prima parte a lunii ianuarie si in timpul Saptamanii Sfinte (Semana Santa), inainte de Paste. De-a lungul coastei Marii Caraibelor in septembrie si octombrie pot aparea uragane. Climatul Mexicului are cate ceva de oferit oricarui vizitator: umiditate de-a lungul coastelor, clima uscata si temperata in interior in zonele inalte.

Posteaza Discutie

Fii primul care comenteaza “Conditii de calatorie Mexic”