Conditii de calatorie R. Dominicana

Conditii de calatorie R. Dominicana

Cetatenii romani, care doresc sa calatoreasca in Republica Dominicana in scop turistic, pentru o perioada care nu depaseste 90 de zile, nu au nevoie de viza de intrare in aceasta tara, insa trebuie sa detina un card turistic. Acesta se obtine de la consulatele Republicii Dominicane sau direct de pe aeroport si costa 10 dolari. Inainte de a parasi Republica Dominicana va trebui, de asemenea, sa platiti o “taxa de plecare” in valoare de 10 USD de persoana (cu exceptia copiilor de pana la doi ani).

Atentie! In cazul curselor aeriene cu escala pe teritoriul Statelor Unite trebuie sa aveti in vedere ca este nevoie sa va procurati, in prealabil, o viza de tranzit pentru SUA. Pentru a se evita refuzul intrarii in Republica Dominicana, se recomanda cetatenilor români urmatoarele:
– sa detina un pasaport cu valabilitate minima de 6 luni de la data iesirii de pe teritoriul caraibian;
– sa detina bilet de calatorie pentru reintoarcerea in Romania sau in tara in care domiciliaza;
– sa demonstreze ca beneficiaza de servicii turistice achitate anticipat sau ca detine resurse financiare suficiente pentru perioada sederii;
– sa detina asigurare medicala valabila pe intreaga perioada a sederii in Republica Dominicana;
– sa faca dovada asigurarii conditiilor de cazare.

Pentru ca se afla in Marea Caraibelor, temperaturile sunt in general destul de ridicate in intreaga tara, pe tot parcursul anului. Sezonul cel mai racoros este intre noiembrie si aprilie, iar temperaturile cele mai ridicate se inregistreaza intre lunile mai si octombrie.
Diferentele de temperatura dintre vara si iarna nu sunt intotdeauna consistente, astfel ca turistii se pot astepta la lungi perioade insorite, cu cer senin, in orice moment al anului. Anotimpul ploios este intre iunie si noiembrie.

Posteaza Discutie

Fii primul care comenteaza “Conditii de calatorie R. Dominicana”