Conditii de calatorie Thailanda

Conditii de calatorie Thailanda

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Thailanda au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Thailandei. Autoritatile thailandeze elibereaza viza de intrare si la frontiera, pentru o perioada de sedere de pana la 15 zile. Pentru a obtine o viza de intrare in Thailanda pe aeroport va trebui sa va deplasati, dupa coborarea din avion, la biroul “Oficiul Emigrari si Vize Speciale, Diplomati si Visa-On-Arrival” unde sunt necesare următoarele: valabilitatea pasaportului sa fie de minimum 6 luni; sa completati un formular tip; fotografie 4×6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii; bilet de avion pentru retur; durata sejurului sa nu depaseasca 15 zile; persoana care calatoreste individual trebuie sa aibe asupra sa suma de minimum 10.000 Baht cash (cca 350 $) sau echivalentul acestei sume in dolari SUA sau Euro; pentru o familie (sot, sotie, copii) suma minima necesara este de 20.000 Baht (cca 700 $) sau echivalentul acestei sume in dolari SUA sau Euro; dupa predarea formularelor si verificarea documentelor, procedura care va dura in jur de 5-10 minute, cetatenilor romani li se va aplica pe pasaport viza necesara intrarii in Thailanda. Acest tip de viza se elibereaza contra sumei de 1000 Baht.

 

Thailanda are o clima tropical umeda, determinata de musoni si avand temperaturi medii de 29°C. Influentele musonice determina prezenta a trei sezoane: sezonul rece (noiembrie – martie), cand clima este influentata de musonul uscat si rece din nord-est, cu temperaturi intre 17°C – 29°C; sezonul cald (aprilie – mai), cu temperaturi intre 27°C – 37°C; si sezonul ploios (iunie – octombrie), cand se resimt influentele musonului de sud-vest, acest sezon fiind cald si ploios, cu temperaturi cuprinse intre 25°C – 32° C.
Cea mai buna perioada pentru a vizita Thailanda este in sezonul rece (noiembrie – martie), deoarece ploile nu sunt frecvente si nici nu este foarte cald. In acelasi timp este sezonul de varf pentru festivalurile locale.

Posteaza Discutie

Fii primul care comenteaza “Conditii de calatorie Thailanda”