fbpx

Nepal

Vacanțe
Atracții turistice
Harta

 

Nepal este considerata una dintre cele mai frumoase tari din lume datorita diversitatii geografice – campii fertile, coline de paduri subalpine, cei mai inali munti din lume, incluzand Muntele Everest. Dar este considerata si una dintre cele mai sarace state asiatice, avand o istorie plina de peripetii. Este locul de nastere al lui Gautama Buddha, fondatorul budismului.

Oferta vacanta, sejur, excursie Nepal 2021-2022 – City Travels! Descopera Nepal cu City Travels!Cele mai bune oferte!Un sejur de vis!
ATRACTII TURISTICE

Un loc iubit de turisti este capitala Kathmandu (1.300-1.400m alt.), unde faimoasele temple medievale hinduiste si budiste se alatura scanteii de civilizatie specifice unei capitale. Kathmandu este supranumit „Florenta Asiei”, datorita densitatii monumentelor de arhitectura veche. In Thamel, zona turistica a orasului, exista numeroase restaurante si magazine de echipamente montane, articole foto-video, harti, ghiduri turisice si suveniruri.
In Nepal se afla cele mai inalte 8 puncte de pe planeta noastra, in muntii Himalaya, intre care si cel mai inalt varf, Mount Everest cu o inaltime de 8848 m, situat la granita cu China, in parcul nanional Sagarmatha. Cele mai populare si accesibile rute de trekking includ: Everest Base Camp si Kala Pathar, Gokyo Lake si circuitul Annapurna.

Pentru amatorii de expeditii alpinistice, Nepal este un adevarat paradis. Exista obiective pentru orice gust, pentru orice nivel, de la asa numitele „trekking peaks” de pana la 6.500m altitudine pana la gigantii dificilis si pretentiosi de peste 8.000m.

 

ARTA CULINARA

In mare, bucataria nepaleza se poate imparti astfel:

Newari: au o bucatarie bazata pe bivolul de apa, pe cereale si pe plante fermentate. Fiind vai foarte fertile, atat Katmandu, cat si Pokhara ofera o varietate de produse si condimente suficient de mare cat sa produca o bucatarie relativ sofisticata. In fond, zona abunda in usturoi, piperuri, cardamon, coriandru, sofran si turmeric.
Khas/Pahari: aceste populatii nu se ating nici de porc, nici de vaca, iar interdictia asupra vacilor se extinde pana la iac si la bivol. Mancarea traditionala este Daal-Bhaat, supa de linte cu orez fiert sau bucati de paine de grau nedospita. Este mancarea pe care nepalezii o consuma de doua ori pe zi. Se mai gatesc des fierturi de porumb, cu boabele intregi, sau mamaligi lungi. Triburile „de deal”, janajati (numiti si „cei de neatins”), mananca si porc, si bivol.
Bucataria din Himalaya, mancarea tibetanilor si a celor sub influenta culturala tibetana, este bazata in special pe cereale – orz si mei – si cartofi. Se bea lapte de vaca si se poate consuma carne de iac sau carnea vitelor provenite din incrucisarile dintre iac si vaca.

Oferta vacanta, sejur, excursie Nepal 2021-2022 – City Travels! Descopera Nepal cu City Travels!Cele mai bune oferte!Un sejur de vis!

DE CE NEAPAL?

Pentru că Nepalul oferă atâtor de mulți vizitatori, trekkeri și cățărători, locul ideal pentru aventură, sport, atingerea țelurilor, ridicarea spiritului uman și depășirea limitelor proprii.

Deoarece fiecare vizitator poate experimenta un sentiment unic de libertate și aventură în Nepal. Chiar și cei care descoperă Nepalul pentru prima dată, și cred uneori că sunt la ultima lor vizită aici, de cum ajung acasă abia așteaptă să se întoarcă.

Nici o altă țară nu se înalță mai aproape de ceruri decât Nepalul. Cel mai înalt loc din lume, cu 8 dintre cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri situate în Himalaya nepaleză, include și mărețul Everest.

Oferta vacanta, sejur, excursie Nepal 2021-2022– City Travels! Descopera Nepal cu City Travels!Cele mai bune oferte!Un sejur de vis!

Sortează după

CERE OFERTA

Annapurna Basecamp

Preț / pers. de la2,200 EUR
15 zile
Tip de masă: mic dejun inclus
Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti
Annapurna Basecamp

traseu cu dificultate medie, altitudine medie, max. 4150 m

0
CERE OFERTA

Annapurna Circuit

Preț / pers. de la2,450 EUR
16 zile
Tip de masă: mic dejun inclus
Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti si zbor intern
Annapurna circuit

traseu cu dificultate medie, altitudine mare, max 5535 m

0
CERE OFERTA

Everest Basecamp

Preț / pers. de la2,600 EUR
16 zile
Tip de masă: mic dejun inclus
Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti
Everest Basecamp

traseu cu dificultate medie, altitudine medie, max. 4150 m

0

  Cere o ofertă personalizată

  Nume si Prenume*

  Email

  Telefon

  Dată plecare

  Nr. Adulti

  Nr. Copii

  Dată naștere copii

  Destinatia/Aeroport de plecare/ Buget de pers  Newsletter