Categorie: Info Turism

Everest Basecamp

TREKKING NEPAL Everest Basecamp – 2.600 euro/ pers., grup min. 5 persoane. Perioada martie – mai/ octombrie – decembrie 16 zile traseu cu dificultate medie, altitudine mare, max 5635 m Kathmandu – Kathmandu Informatii la telefon: 0751139803   Tariful include: Zbor Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti Taxe de aeroport. transfer aeroport – hotel – aeroport […]

Citeşte mai mult

Annapurna Circuit

TREKKING NEPAL Annapurna circuit – 2.450 euro/pers., grup min. 5 persoane. Perioada martie – mai/ octombrie – decembrie 16 zile traseu cu dificultate medie, altitudine mare, max 5535 m Kathmandu – Kathmandu Informatii la telefon: 0751139803   Tariful include: Zbor Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti si zbor intern Taxe de aeroport transfer aeroport – hotel […]

Citeşte mai mult

Annapurna Basecamp

TREKKING NEPAL Annapurna Basecamp – 2.200 euro/ pers., grup min. 5 persoane. Perioada martie – mai/ octombrie – decembrie 15 zile traseu cu dificultate medie, altitudine medie, max. 4150 m Kathmandu – Kathmandu Informatii la telefon: 0751139803   Tariful include: Zbor Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti Taxe de aeroport transfer aeroport – hotel – aeroport […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Curacao

Pentru cetatenii romani care calatoresc in Curacao nu este necesara obtinerea vizei de intrare; regimul de vize este acelasi ca pentru Olanda. Conditia generala este detinerea unui pasaport valabil. Atentie ! Calatoria in Antilele Olandeze: Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba si Sint Eustatius necesita detinerea unui pasaport, cat si asigurare medicala pentru situatii de […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Madagascar

Cetatenii straini pot intra pe teritoriul Republicii Madagascar in baza unei vize valabile.Viza pentru scurt sejur de maxim 30 zile, poate fi obtinuta de catre cetatenii romani de la o misiune consulara precum Consulatul General Onorific al Republicii Madagascar in Romania sau direct la sosirea pe aeroport. Turistii trebuie sa fie in posesia unui pasaport […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Brazilia

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Brazilia nu au nevoie de viza de intrare. Perioada legala de sedere este de 90 de zile. Nu este nevoie de viza de tranzit. Brazilia este situata in sudul emisferei si datorita faptului ca se intinde pe o suprfata mare are temperaturi reversibile- cea mai calduroasa luna este […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Aruba

Pentru cetatenii romani care calatoresc in Aruba nu este necesara obtinerea vizei de intrare; regimul de vize este acelasi ca pentru Olanda. Conditia generala este detinerea unui pasaport valabil. Atentie ! Calatoria in Antilele Olandeze: Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba si Sint Eustatius necesita detinerea unui pasaport, cat si asigurare medicala pentru situatii de […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie SUA

Pentru cetatenii romani care calatoresc in SUA, intrarea se poate face, de regula, numai pe baza unui pasaport valabil in care a fost aplicata o viza eliberata de o misiune diplomatica sau consulara americana din strainatate, aflata in termen de valabilitate. Sederea pe teritoriul SUA este limitata la cea permisa prin documentul emis, respectiv viza […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Vietnam

Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra in Vietnam. Aceasta poate fi obtinuta la Ambasada R.S. Vietnam la Bucuresti. Autoritatile vietnameze pot refuza intrarea turistilor pe teritorul Vietnamului daca valabilitatea pasaportului este mai mica de 6 luni. Viza turistica de scurta sedere este eliberata pentru o perioada de 15 zile direct de catre […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Malaezia

Intre Romania si Malaysia exista un regim de scutire reciproca de vize in cazul cetatenilor proprii pentru o perioada de maxim 90 de zile, in scopuri nelucrative. Orice sedere mai lunga de 90 de zile, indiferent de scopul ei (casatorie, studii, munca, vizita, turism), presupune obtinerea, in prealabil, a unei vize de lunga sedere. Aceasta […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Jamaica

Intrarea pe teritoriul Jamaicai se poate face pe baza unui pasaport valabil in care se aplica o viza ce se poate obtine pe aeroport la punctul de trecere a frontierei. Documente necesare: -Pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii -Voucher cazare -Bilet avion dus-intors. La iesirea din tara turistilor care zboara cu o companie […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Tanzania

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Unita Tanzania nu au nevoie de viza pentru o perioada de 90 de zile. Totodata, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetatenii romani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa detina un pasaport valabil pentru o perioadă de minim sase luni de la data intrarii […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Singapore

Cetatenilor romani care intra pe teritoriul Republicii Singapore pentru turism, vizita, afaceri, activitati sportive, li se va permite intrarea pe teritoriul acestui stat fara viza pentru o perioada de 90 de zile in decurs de 6 luni. Atentie: Pasaportul electronic sau temporar romanesc trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni la data iesirii din […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie I-le. Capului Verde

Pentru cetatenii romani care se deplaseaza in Republica Capului Verde, este posibila obtinerea vizei de intrare la sosirea pe aeroport. Vizele se acorda contra sumei de 25 euro/persoana, pentru o perioada de sedere de pana la 15 zile (aceasta perioada poate fi prelungita la Directia Generala de Frontiera). Pasapoartele trebuie sa fie valabile pentru cel […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Polinezia Franceza

Zborul din Romania presupune cel putin doua escale si cca 30 de ore pe sens. Una dintre escale este pe teritoriul Statelor Unite, de aceea ai nevoie de viza. Aterizarea este pe aeroportul din Papeete, capitala insulei Tahiti si a Polineziei Franceze. Pentru a ajunge din Papeete (Tahiti) in Bora Bora, se zboara cu Air […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Sri Lanka

Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra in Sri Lanka, iar pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni la data intrarii in aceasta tara. Din punctul de vedere al autoritaților srilankeze, pasapoartele romanesti temporare au acelasi regim ca si cele simple. Clima in Sri Lanka este tropicala cu manifestari ale musonilor […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Indonezia

Cetatenii romani au nevoie de viza de intrare in Indonezia, indiferent de tipul calatoriei, inclusiv pentru tranzit. Atentie! Cetatenii romani, detinatori de pasapoarte temporare au obligatia sa obtina, anterior deplasarii in Indonezia, viza de la misiunile diplomatice ale Indoneziei in strainatate. Facilitatea Visa On Arrival NU se aplică pentru posesorii de pasapoarte temporare. Indiferent de […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Thailanda

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Thailanda au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Thailandei. Autoritatile thailandeze elibereaza viza de intrare si la frontiera, pentru o perioada de sedere de pana la 15 zile. Pentru a obtine o viza de intrare in Thailanda pe aeroport va trebui sa va deplasati, dupa coborarea […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie R. Dominicana

Cetatenii romani, care doresc sa calatoreasca in Republica Dominicana in scop turistic, pentru o perioada care nu depaseste 90 de zile, nu au nevoie de viza de intrare in aceasta tara, insa trebuie sa detina un card turistic. Acesta se obtine de la consulatele Republicii Dominicane sau direct de pe aeroport si costa 10 dolari. […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Mexic

Cetatenii romani detinatori de pasapoarte simple/ simple electronice valabile, care doresc sa intre, sa tranziteze, sa ramana sau sa iasa de pe teritoriul mexican, nu au nevoie de viza pentru o perioada de maximum 180 de zile, in functie de decizia autoritatilor de frontiera mexicane. Atentie: Recomandam cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Mexic […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Cuba

Pentru cetatenii romani care calatoresc in Cuba este necesara obtinerea vizei de intrare. Nu exista posibilitatea obtinerii vizei la frontiera. Viza se poate obtine de la ambasadele sau consulatele Cubei in strainatate. Vizele se emit pentru o perioada de 30 zile. Prelungirea vizei se poate face numai in Cuba, in urma aprobarii de catre autoritatile […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Zanzibar

Pentru cetatenii romani care calatoresc in scop turistic in Zanzibar pentru o perioada mai mica de 90 de zile au nevoie de viza care se poate obtine la aeroport contra sumei de 50 USD/persoana. Pentru a putea intra pe teritoriul Zanzibarului, cetatenii romani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: -sa detina un pasaport valabil pe o […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Seychelles

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Insulelor Seychelles pentru o perioada de 90 de zile. Este nevoie doar de buletin sau pasaport. Climatul tropical al insulelor Seychelles face ca pe tot parcursul anului vremea sa fie ideala pentru petrecerea vacantelor. Localizate la sud de Ecuator, in vestul Oceanului Indian, […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Mauritius

Vei avea nevoie de pasaport care sa fie valabil cu 6 luni inainte de a iesi din tara. Se elibereaza viza la punctul de trecere a frontierei, pentru maximum 14 zile. Datorita situarii langa Tropicul Capricornului clima este subtropicala, influentata in partea de sud – est de alizee, cu temperaturi medii anuale ce depasesc 23˚C […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Maldive

Vei avea nevoie de pasaport care sa fie valabil 6 luni inainte de la data returului in tara. Este necesara viza de intrare in Maldive. Aceasta se obtine la intrarea in tara, in aeroportul Male si se elibereaza pentru o perioada de sedere de pana la 30 de zile (viza se elibereaza contra sumei de […]

Citeşte mai mult

Conditii de calatorie Kenya

Cetatenii romani pot calatori in Kenya numai in baza unei vize de intrare. Viza se poate obtine in prealabil de la misiunile diplomatice ale Kenyei in strainatate cat si la aterizare, direct pe aeroport. In vederea obtinerii vizei puteti contacta Ambasada Republicii Kenya la Berlin, Republica Federala Germania. Datele de contact sunt: Markgrafenstrasse 63, 10969 […]

Citeşte mai mult