Nu ezitați să ne contactați. Echipa noastră de experți în domeniul vacanțelor premium și luxury, este pregătită oricând să va ofere cele mai bune oferte de călătorie.
0728 995 296
TREKKING NEPAL
Annapurna circuit – grup min. 5 persoane.
Annapurna Circuit este considerat unul dintre cele mai frumoase si mai spectaculoase trasee de trekking din lume. Este un un traseu moderat ca dificultate dar care ajunge totusi la o altitudine care nu este de neglijat. Apogeul circuitului il constituie pasul Thorong La care este unul dintre cele mai inalte pasuri din lume la 5416 m. Dar pana sa ajungi acolo vei strabate paduri tropicale umede, paduri de rododendron, de brazi si pasuni alpine. Traseul incepe din cea mai ploioasa vale a Nepalului, la altitudine de 700 m, trece prin spatele masivului Annapurna, zona aflata in “rainshadow” (din cauza varfurilor foarte inalte, Himalaya este ca un zid in fata norilor, precipitatiile care vin dinspre sud ajungand destul de greu dupa munti) si se termina in cea mai arida vale a Nepalului, valea Mustang.
In prima parte a traseului drumul trece prin numeroase sate cu populatie majoritar hindusa. Cu cat urcam mai mult si ne apropiem de granita cu Tibetul, populatia budista o inlocuieste pe cea hindusa. In zonele inalte din Himalaya populatia este majoritar budista, infatisarea, limba si obiceiurile fiind total diferite fata de populatia hindusa.
Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti si zbor intern
16 zile / mic dejun + 3 mese pe parcursul trekking
Intalnire in aeroport (Cluj-Napoca sau Bucuresti) si imbarcarea pentru zborul catre Kathmandu. Zborul dureaza aproximativ noua ore, plus o escala in Istanbul.
Ajungem in Kathmandu, unul dintre cele mai sarace orase din lume dar spectaculos si plin de istorie. Cazarea la hotel de 3 stele in cartierul turistic Thamel. Aici ne vom intalni cu ghidul local si vom avea o mica sedinta pentru a prelua permisele de calatorie.
Dupa noaptea petrecuta in Kathmandu pornim la drum cu un bus turistic spre Besishahar. Drumul va dura aproximativ 7 ore dar nu va fi deloc plictisor. Traficul este foarte diferit de ceea ce cunoastem noi si mereu se intampla ceva, desi au loc foarte putine accidente. Soseaua Prithvi, pe langa trafic, ne va oferi si peisaje spectaculoase ale vailor si dealurilor terasate pentru cultivarea orezului. Noaptea o petrecem in Bulbule.
Este prima zi de trekking. Inca ne aflam la joasa altitudine, deci drumul trece prin campuri de orez si paduri subtropicale. In aceasta zi vom traversa primele poduri suspendate peste raul Marsyangdi. Cu putin noroc, daca vremea ne permite, vom vedea primele varfuri inzapezite. Printre acestea varful Manaslu, 8160 m inaltime.
In aceasta zi vom ajunge cu adevarat in munti. Peisajul incepe sa se schimbe iar padurile subtropicale sunt inlocuite treptat de cele de brad. Traseul va trece prin mai multe sate, Tal fiind unul dintre cele mai pitoresti din intreaga expeditie. Azi traseul va fi ceva mai dificil, cu diferente de nivel atat la urcare cat si la coborare.
Traseul va trece prin paduri alpine si sate de munte precum Tyanja (2360 m) si Kopar (2590). Chame este capitala districtului Manag in care am intrat ieri. Este locul ideal pentru a face cateva cumparaturi in caz ca ne lipseste ceva. Din imprejurimi se vad mai multe varfuri de peste 6500 m. Cel mai aproape si cel mai vizibil este Lamjung Himal, 6983 m, cel mai estic varf al masivului Annapurna.
Este prima zi in care vom simti cu adevarat altitudinea. Prima parte a zilei ne va gasi mai mult in padure sau pe langa livezile de meri. Valea este destul de ingusta si foarte spectaculoasa. In a doua parte a zilei vom iesi in golul alpin, valea se largeste si peisajele devin tot mai spectaculoase. In dreapta vaii se afla varfurile Kang Guru, Pisang, si masivul Chulu. In stanga vom vedea varful Annapurna 2, 7937 m altitudine. Noaptea o vom petrece la Upper Pisang. Aici pot aparea primele probleme legate de altitudine: dureri de cap, greata, ameteli.
Aceasta va fi prima zi cu adevarat dificila. Altitudinea creste, temperatura scade si oboseala incepe sa se acumuleze. Ziua incepe cu o usoara coborare dar dupa cativa kilometri urmeaza o urcare deloc de neglijat, la finalul careia se ajunge in satul Ghyaru (3750 m). Deoarece ne aflam deja in rainshadow, sansele sunt foarte mari sa nu vedem prea multi nori pe cer. Dar la aceasta altitudine soarele este extrem de puternic si trebuie sa ne ferim de el. Copacii sunt tot mai rari, dar vom intalni tot mai des caravane de Yaci si nenumarati vulturi. De asemenea, cresc sansele sa vedem capre salbatice sau caprioare.
Aceasta zi va fi folosita pentru aclimatizare. In functie de forma fizica a fiecaruia, se pot face diferite plimbari in jurul localitatii. Cei care se simt obositi pot sa viziteze oraselul sau imprejurimile si sa admire peisajul. Pentru cei care se simt cu adevarat in forma si dornici de aventura pot urca pana la Ice Lake. Dar nu e deloc usor. Lacul se afla la altitudinea de 4650 m. O diferenta de nivel de aproape 1200 m si 20 km de trekking la aceasta altitudine poate sa conteze mult pentru zilele urmatoare. Oboseala nu mai trece asa de usor ca la joasa altitudine. Varianta de mijloc ar fi lacul Gangapurna care se afla la poalele muntelui cu acelasi nume.
Este o zi dificila, nu din cauza distantei ci a altitudinii. Diferenta de nivel de peste 500 m se va simti din plin. Din fericire peisajele sunt superbe si dorinta de a trece cu bine pasul ne impinge de la spate. Suntem deja in zona de mare altitudine iar vegetatia dispare incet din peisaj.
Varfurile inzapezite vor fi tot mai aproape de noi pe masura ce urcam pe vale. Drumul urca constant si la fiecare pas vom simti lipsa oxigenului. Traseul este mai dificil azi deoarece lipsa vegetatiei si temperaturile scazute pot duce la alunecari de teren. Noaptea o vom peterece la peste 4500 m altitudine.
Dupa o noapte dificila in care se va dormi putin, pornim pe intuneric catre varful traseului. Va fi cea mai grea zi si ultima in care se urca. Diferenta de nivel este de 900 m la urcare si apoi 1400 m la coborare. Este obligatoriu sa trecem pasul inainte de ora 10 deoarece catre pranz vantul prinde putere si este aproape imposibil sa te ti pe picioare, mai ales la aceasta altitudine. Coborarea spre Muktinath, aflat la 3700 m este dificila dar placuta dupa cele trei ore de urcare constanta si lipsa oxigenului din pasul aflat la 5416 m altitudine.
Este o noua zi in care trebuie sa plecam foarte devreme. De la Muktinath traseul coboara destul de abrupt catre valea Mustang (cea mai uscata regiune din Nepal) unde datorita diferentelor de temperatura si a muntilor foarte inalti vantul sufla extrem de puternic dupa ora 10. Deja vom avea in partea stanga masivul Annapurna iar in dreapta vaii vom putea admira cel de-al saptele varf al planetei: Daulaghiri (8167 m). Noaptea o petrecem la Jomson.
Deoarece dupa ora 10 nici avioanele nu mai zboara va trebui sa ne grabim sa ajungem cat mai repede la aeroport pentru a prinde zborul spre Pokhara. Acesta va dura doar o jumatate de ora, timp in care avionul se va strecura cu greu printre munti. Restul zile il petrecem in Pokhara care este un oras aproape occidental , cu clima placuta , multe baruri si restaurante in care sa ne revenim dupa efortul depus in ultimele zile.
Vom ajunge inapoi la Kathmandu dupa un drum de aproximativ opt ore. Vom petrece seara in oras si cine mai are putere poate vizita templele.
Transfer la aeroport si plecare spre casa.
Informatii la telefon: 0751139803
taxe incluse, transfer aeroport inclus
taxe incluse, transfer aeroport inclus