Conditii de calatorie Vietnam

Conditii de calatorie Vietnam

Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra in Vietnam. Aceasta poate fi obtinuta la Ambasada R.S. Vietnam la Bucuresti. Autoritatile vietnameze pot refuza intrarea turistilor pe teritorul Vietnamului daca valabilitatea pasaportului este mai mica de 6 luni.
Viza turistica de scurta sedere este eliberata pentru o perioada de 15 zile direct de catre Sectia Consulara din cadrul Ambasadei Vietnamului la Bucuresti.
Atentie ! Perioada de valabilitate a vizei turistice nu poate fi extinsa in Vietnam.
Pentru calatoriile efectuate in scop de afaceri sau in alte scopuri (pentru o perioada mai mare de 15 zile) este necesar avizul Departamentului de Imigrari al R.S.Vietnam, care transmite electronic aprobarea de viza solicitantilor. In acest caz, viza se aplica pe pasaport odata cu intrarea pe aeroportul din Vietnam, nefiind imperios necesara solicitarea la Ambasada Vietnamului din Bucuresti. Vizele din aceste categorii nu pot fi eliberate decat pe aeroporturile internationale ale Vietnamului, nu si la frontierele terestre sau in porturi.
In cazul pierderii pasaportului sau a depasirii dreptului de sedere, este necesara obtinerea unei noi vize, fapt care necesita o perioada de pana la cinci zile.

 

Nu se poate spune ca exista o perioada anume in care nu se poate vizita Vietnamul, datorita diversitatilor dintre nord si sud, astfel incat cand o regiune este umeda sau prea calda, exista o alta unde este mai uscat si mai racoare.
Daca doriti sa evitati aglomeratia din sezonul de varf, dar sa profitati in acelasi timp si de cele mai bune preturi, cea mai buna perioada de a calatori este intre lunile aprilie si iunie sau septembrie si octombrie.
Temperaturile din mai pana in octombrie sunt in general ridicate, cu ploi dese, in partea de nord temperaturile fiind mai scazute din ianuarie pana in mai si in septembrie si octombrie. In iunie si august poate fi cald, cu umiditate crescuta si ploi dese.
Din octombrie pana in decembrie este sezonul cel mai plin in Hanoi si Ho chi Minh, iar vremea este splendida. Intre jumatatea lui ianuarie si jumatatea lui februarie, reteaua de transport se aglomereaza din cauza celor care merg acasa sa sarbatoreasca anul nou lunar Tet.
Tet (anul nou vietnamez, dupa fazele lunii) este sarbatorit in lume ca Noul An Chinezesc si este o perioada mai dificila de calatorit in Vietnam. In mod normal este in februarie, dar data se schimba in fiecare an. In aceasta perioada multe magazine sunt inchise, intrucat oamenii petrec Noul An in familie, astfel ca turistilor nu le raman foarte putine optiuni de petrecere a timpului, decat doar daca vor sarbatori si ei intr-o familie vietnameza.

Posteaza Discutie

Fii primul care comenteaza “Conditii de calatorie Vietnam”